Nikolas Tuči, Foto: Everett Collection / Everett /

Glumac Nikolas Tuči, najpoznatiji po ulozi u filmu „Ti si sledeći“ (You‘re Next), preminuo je u 39. godini od raka.

Nikolasov otac, Aleksander Tuči, objavio je vest na sinovljevoj Fejsbuk stranici, gde je otkrio kako je Nikolas želeo da svoju bolest drži u tajnosti.

„Prijateljima Nikolasa Tučija:
Ovde Aleksandar Tuči, Nikov otac. Nik je preminuo 3. marta u Silou bolnici za rak u Nju Hejvnu, u Konektikatu. Odlučio je da svoju bolest čuva u tajnosti kako bi mogao da nastavi da sledi profesionalne i umetničke snove što je moguće duže. Prošle godine je imao mnogo audicija, snimanja i nastavio je da radi ono što je veoma voleo.
Svima vama u filmskoj, televizijskoj i pozoritšnoj zajednici… hvala što ste vodili, ohrabrivali i podržavali Nika. Svima vama koji ste uživali u njegovom radu na ekranu i na sceni… hvala što ste prepoznali njegov talenat i uvažavali njegove napore. Svima vama ostalima… hvala što ste darivali prijateljstvo mom sinu“, napisao je Aleksandar.

To the friends of Nicholas Tucci: This is Alexander Tucci, Nick’s father. On Tuesday,…

Posted by Nick Tucci on Петак, 06. март 2020.

Nikolas Tuči je rođen 3. aprila 1981. u Konetkikatu. Nakon što je diplomirao pozorišnu umetnost na Jejlu igrao je u brojnim nezavisnim horor filmovima (Faults, Choose, The Ranger) i imao epizodne uloge u serijama (Domovina, Crna lista, Channel Zero, Pose)…

Prošle godine završio je snimanje tri filma koji su trenutno u postprodukciji: dramu „Ballad of a Hustler“ o Brazilcu koji pomaže šestogodišnjaku da pronađe majku u podzemlju Njujorka i horore „Come Home“ i „Ten Minutes to Midnight“.

U jednom intervjuu iz 2013. Tuči je rekao da je postao ljubitelj horora i Stivena Kinga verovatno zbog oca.
– Još kao klinac sam počeo da gledam horore. Među prvim omiljenim naslovima koje sam besomučno gledao su „Vukodlak“ i „Ajkula“. Moj tata je imao veliku zbirku knjiga Stivena Kinga u koju sam takođe vrlo rano „uronio“. Mislim da me zato i kao glumca najviše privlači taj žanr – zbog mogućnosti da učestvujem u nečemu što me je fasciniralo od kada znam za sebe – izjavio je Tuči.