Marijali Pačeko (Marialy Pacheco) Foto:Promo/Kolarac

Kubanska džez pijanistkinja i kompozitorka Marijali Pačeko (Marialy Pacheco) održaće koncert u subotu, 1. juna od 20 časova, u okviru Kolarčevog ciklusa Artist Lounge.

Ova sjajna pijanistkinja dolazi premijerno u Srbiju u okviru evropske turneje „Mari en Mayo“ tokom koje će gostovati i u Austriji, Italiji i Španiji.

Rođena je 1983. godine u Havani u porodici muzičara, Veoma rano počinje da svira klavir. Završava konzervatorijum sa 19 godina, a potom studira i kompoziciju. Od 2004. živi u Nemačkoj gde gradi međunarodnu karijeru, nastupajući kao solista ili sa svojim triom. Marijali je 2012. postala prva žena laureat pijanističkog takmičenja na Džez festivalu u Montreu. Trenutno živi u Brizbejnu.

Njena muzika predstavlja izuzetan spoj kubanske tradicije, džeza i klasične muzike. Ona oživljava klavir zahvaljujući velikom talentu za istančanu improvizaciju. Sjajna umetnost, jedinstven stil i magično izvođenje, neki su od komentara nakon njenih koncerata.

Kubanska umetnica nastupa u okviru projekta Artist Lounge, ciklusa koncerata u Foajeu Kolarca, između stubova, koji je usmeren na savremene muzičke žanrove, namenjene ljubiteljima i poznavaocima muzičke umetnosti, redovnoj koncertnoj publici, kao i profesionalnim muzičarima.

Bonus video: 100 godina džez velikana Bubiše Simića 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar