Foto: Milica Tepavac

Pank bend "Neozbiljni pesimisti" objavili su danas premijerno na portalu Nova.rs pesmu "Sve pred lice pravde" sa predstojećeg istoimenog mini albuma, snimljenog uživo u studiju.

-Pesma govori o tome da nam je dosta svega i da neko mora da odgovara  za višedecenijsko stanje u kojem živimo. Decenijama nas prave budalama i to na najneinventivniji način, što danas poprima neki novi u isto vreme zastrašujuć i smešan oblik – kaže frontmen Igor Olujić.

Olujić smatra da „u svemu što nam se dešava nema nevinih“.

– Dobrim delom smo mi stvaraoci autocenzure u medijima, u strahu ili u želji da se dodvorimo, čak i tamo gde vlast nema pojma šta se dešava, niti će ikad imati. I tako postajemo jedna amorfna masa bez uporišta u bilo čemu – naglašava Igor Olujić.

„Neozbiljni pesimisti“ su jesenas u studiju zabeležili kamerama mini koncert, za koji su odabrali nekoliko pesama, koje, kako objašnajvaju, najbolje ilustruju muzički pravac kojim se bave.

Album „Sve pred lice pravde“ somborskog benda krajem maja objaviće promoterska kuća “Long Play” na digitalnim platformama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar