Široka zemlja predstava
Foto: Nebojša Babić

Predstava “Široka zemlja” prema drami Artura Šniclera u režiji Marka Manojlovića otvoriće 26. septembra novu sezonu Jugoslovenskog dramskog pozorišta, najavljeno je na konferenciji za medije ovog teatra.

Premijera pozorišnog komada bila je planirana za jun kao završetak protekle sezone 2020/2021, ali usled manjih problema, pomerena je za sam početak jeseni.
Glumački ansambl je sačinjen od vodećih i traženih dramskih umetnika – Vojin Ćetković, Marija Vicković, Svetlana Bojković, Irfan Mensur, Petar Benčina, Milica Mihajlović, Milena Vasić, Srđan Timarov, Aleksej Bjelogrlić i Tamara Šustić.

Široka zemlja predstava
Foto: Nebojša Babić

Reditelj Marko Manojlović, kome je ovo peta predstava na sceni JDP-a, naglasio je da je sam proces rada na novom delu bio veoma naporan usled teške situacije sa pandemijom.
Zato je posebno zahvalan kompletnom glumačkom ansamblu na strpljenju što su izneli ovaj projekat, a publika će dati svoj sud.

Austrijski dramski pisac, pripovedač i dramaturg Artur Šnicler (1862-1931) poznat je srpskoj pozorišnoj publici po fragmentarnoj drami “Vrteška”, koja se davno igrala na sceni BDP-a, dok je upravo u JDP-u, na pozornici “Bojan Stupica”, bila izvedena drama “Plava soba” Dejvida Hera, kao direktna adaptacija upravo “Vrteške”.

Široka zemlja predstava
Foto: Nebojša Babić

Ta se komedija do nedavno igrala i na sceni “Boško Buha”, u režiji Darjana Mihajlovića. Drama “Široka zemlja” nije igrana u Srbiji, a objavljena je pre 110 godina u Berlinu.

Bonus video: Počeo jesenji 18. Beogradski festival igre

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar