Foto: Vladimir Jablanov/Pozorište Boško Buha

Na Sceni za decu u Pozorištu „Boško Buha“, u četvrtak, 29. decembra u 20 časova, premijerno će biti izvedena predstava „Lepotica i zver“ u režiji Milana Karadžića, saopštili su iz ovog teatra.

Ova je nadaleko poznata bajka o neobičnom susretu između užasavajuće Zveri i mlade lepotice, čija nevinost i iskrena saosećajnost uspevaju da razbiju davno bačenu kletvu i učine da Zver ponovo postane ono što je nekada davno bila – lepi mladi Princ…

Foto: Vladimir Jablanov

Međutim, komad koji je prema istoimenoj bajci sredinom prošlog veka napisao Nikolas Stjuart Grej, u prevodu Srboljuba Stankovića, priča iz nešto drugačije vizure od one koja je poznata mladoj “diznijevskoj” publici, ističu iz Pozorišta „Boško Buha“. Ona nas izmešta iz ovog vremena i prostora u neki davno zaboravljeni kutak u kome se, u uzbudljivom okruženju zamkova i divlje prirode naseljene nekim drugačijim stvorenjima, odvija priča o magiji i čarobnjaštvu…

Ova verzija bajke “Lepotica i zver” neverovatno je sveža, ali iako je pitka i zabavna, ona obiluje i ozbiljnim i dirljivim delovima a, naravno, veoma je uzbudljiva i dramatična.

Foto: Vladimir Jablanov

Milan Кaradžić je u Pozorištu “Boško Buha” režirao na desetine bajki, od kojih neke baš iz pera Nikolasa Stjuarta Greja. Njegovo poznavanje ovog žanra, I uživanje u njemu, obećavaju veliku radost za dečju publiku, ali njene odrasle pratioce.

Ovog puta je okupio svoje stalne saradnike: Ivanu Dimić kao dramaturga, kompozitora Aleksandra Loknera, kostimografkinju Zoru Mojsilović, scenografa Borisa Maksimovića. Scenski pokret postavlja Marija Milenković, a scenski govor Dijana Marojević.

Foto: Vladimir Jablanov

U glumačkoj podeli su Nemanja Oliverić, Bojana Stojković, Anja Pavićević, Đorđe Кadijević, Branislav Platiša, Jana Bjelica i Ivana Zečević.

Za najmlađe premijera je 14. januara a repriza 15. januara.

Bonus video: Premijera opere „Deca“ u Narodnom pozorištu u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar