Isidora Žebeljan Foto:Vesna Lalić

Nakon izuzetno uspešnog nastupa u svojstvu soliste sa orkestrom Praške filharmonije, mladi violinista Uroš Adamović nastupiće i pred beogradskom publikom u nedelju, 10. aprila, od 11 časova kada će održati resital u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na programu će se naći dela naše najistaknutije i na svetskoj muzičkoj sceni najizvođenije kompozitorke Isidore Žebeljan, kao i "Faust fantazija" poljskog kompozitora i violiniste Henrika Vijenjavskog.

Pored kompozicija „Felisija“ i „Čudo u Šarganu“, Adamović će premijerno u Srbiji izvesti i kompoziciju „Dark velvet“, u aranžmanu za violinu i klavir, koji je posthumno uradio Veljko Nenadić.

Uroš Adamović Foto: Promo/ Kolaračeva zadužbina

Uroš Adamović se svrstava među naše najtalentovanije i najperspektivnije violiniste mlađe generacije, a veliku pažnju javnosti privukao je u decembru 2020. godine, kada je održao nesvakidašnji humanitarni koncert u organizaciji Muzičke omladine-Kragujevac, a zatim još nekoliko sličnih događaja na kojima su prikupljena značajna novčana sredstva za lečenje dece kojima je pomoć bila potrebna. Dobitnik je preko 30 prvih i specijalnih nagrada, nastupao je na brojnim koncertima u zemlji i inostranstvu, već sada iza sebe ima bogatu saradnju sa eminentnim umetnicima iz celog sveta.

Od nedavno je dobio priliku da svira na pozajmljenom instrumentu priznatog nemačkog graditelja Urs Mächler-a.

Bonus video: Koncert u znak sećanja na Dragoljuba Ðuričića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar