Premijera dokumentarnog filma Serbia Upside Down, , Foto: Serbia Upside Down

Dokumentarni film "Upside Down: Dve zemlje, jedna priča" o avanturi grupe biciklista kroz šest srpskih planina i Nemačku premijerno će biti prikazan večeras (20.30) na Jutjubu, povodom 11. decembra Međunarodnog dana planina, Emitovanju će prethoditi diskusija na Zoomu.

Film „Upside Down: Dve zemlje, jedna priča“ istovremeno prikazuje pustolovine naših biciklista kroz Zapadnu Srbiju i nemačkih biciklista kroz Bavariju. Osim prirodnih lepota, publika će imati priliku da vidi kroz kakve fizičke napore prolaze i sa kakvim mentalnim izazovima se vozači bore iz dana u dan.

Premijera dokumentarnog filma „Serbia Upside Down“, Foto: Serbia Upside Down

– Većina kolega sa kojima smo sarađivali iz inostranstva, a koji su nam sada i prijatelji, nikada nisu bili u Srbiji niti su to planirali. Osim što nemaju sliku naše zemlje, ne poznaju kulturu i nisu imali priliku da osete atmosferu Balkana, takođe nisu znali ni za sva prirodna bogatstva koja imamo. Tim povodom želeli smo da da predstavimo našu domovinu u što boljem svetlu. S obzirom na to da je bicikl za nas i rekreacija i transport, pitali smo se zašto ne bismo napravili biciklističku turu i poslali neku jedinstvenu sliku u svet  – istakao je Nemanja Čedomirović, jedan od organizatora ovog projekta.

Film se može pogledati večeras od 20.30 na ovom linku. Svi zainteresovani mogu da učestvuju u diskusiji, a prijave se vrše putem Fejsbuka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar