Film Beskućnik Dendi Foto: MCF MegaComFilm/Promo

Autora Jugoslava Nikolića očekuju dve beogradske premijere dokumentarnih filmova. "Pazi! - Beskućnik Dendi 2" biće prikazan 18. januara u 18 časova besplatno u MTS dvorani, a sledi 19. januara u 21 čas premijera filma "Mladost ludost" u novom prostoru "Sto krokodila".

Nikolić je rekao Tanjugu da se u nastavku kratkog dokumentarca „Beskućnik Dendi“ (2021) vratio priči o nekadašnjem baletskom umetniku Nikola Vranić koji je beogradski „prosjak, pre svega beskućnik“.

Prema njegovim rečima, Vraniću „dobri ljudi nekad omoguće da spava u hotelu Slavija, neko mu plati i neki stan, ponekad je u domu, a nekad na ulici“.
„Nas dvojica smo pokušali da budemo iskreni jedan prema drugom. Koliko smo uspeli, to ćemo videti. On priča kako je dospeo na ulicu, koliko je para potrošio, na šta ih je trošio“, rekao je Nikolić.

Radeći „Pazi! – Beskućnik Dendi 2“ Nikoliću je bio problem da li će moći da nađe Vranića kao bi zakazao snimanje, a potom je morao da čeka protagonistu u zakazano vreme.
„Nije se pojavio i već sam krenuo sa ekipom da pakujem ostvari, da krenemo, i onda se odnekud pojavio. Malo je falilo da nemam nastavak“, rekao je Nikolić.

„Mladost – Ludost“ govori o poslednjoj večeri postojanja beogradskih disko barova „Mladost“ i „Ludost“ koji su važili za meke klabinga i dobrog provoda, a Nikolić je ranije rekao Tanjugu da je taj film „snimio sasvim slučajno“.

„Video sam na društvenim mrežama da ‘Mladost’ i ‘Ludost’ broje poslednju noć pre zatvaranja, pozvao još jednog snimatelja i krenuo u gradsku avanturu. Snimali smo to poslednje veče koje je izgledalo kao opraštanje poznatih gradskih likova od kultnih mesta za provod“, rekao je Nikolić.

Bonus video: Val Kilmer – dokumentarni film 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar