Premijera "Čudne šume" u pozorištu lutaka Pinokio. Foto:promo pozorište lutaka Pinokio

Autorski projekat Ivane Кoraksić "Čudna šuma" premijerno će biti izveden u Pozorištu lutaka "Pinokio“ u četvrtak 10. juna u 20 sati, saopštili su iz ovog teatra.

„Ima jedna čudna šuma. Ona ima svoj život, dušu i patuljke koji se brinu o njoj. U toj šumi postoji i jedna zaprljana reka, puna plastičnih flaša i đubreta. A šuma i reka imaju nešto važno da nam kažu, ako želimo da slušamo. Sve što damo, sve će da nam se vrati. Bilo to đubre ili briga o prirodi. Na nama je da izaberemo“, zapisala je povodom premijere rediteljka Koraksić.

Kako se kaže u najavi reč je o lutkarsko-žonglerskoj predstavi, sa jakim pečatom vizuelnog pozorišta čija je glavna tema odnos prema prirodi.

Plakat za predstavu „Čudna šume“ u pozorištu lutaka Pinokio. Foto:promo pozorište lutaka Pinokio

Glavni junaci su nestašni dečaci Miša i Bole koji se zaneseni igrom izgube u šumi. Kada ogladne, pojedu grickalice i bace papiriće po šumi. Ali, šumski patuljci Šumko, Кorenko i Jasenko ne vole kada neko baca đubre pa se se naljute i ne daju dečacima da izađu iz šume. Patuljci zadaju dečacima razne zadatke koje moraju da reše, da bi ih pustili da se vrate kući. Da li će se uspeti da nađu rešenje i koje će pouke izvući Miša i Bole, da li će drugačije misliti o prirodi i svojoj okolini?

Uloge su poverene Vojislavu Šantiću, Renatu Ivići, Ivani Todorović, Jovanu Popoviću i Dragani Vasić.

Premijera „Čudne šu. me“ u pozorištu lutaka PinokioFoto:promo pozorište lutaka Pinokio

U autorskom timu su osim rediteljke Ivane Koraksić koja je radila i dizajn kostima, Zorana Milošaković-Tasić koja je dizajnirala i izradila scenografiju i lutke uz pomoć asistentkinje Marije Pokrajac, za izradu kostima je bila zadužena Vesna Balać a muzika je poverena Igoru Andriću.

Prva repriza je u subotu 12. juna, u 12 časova.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar