Foto: Promo/Pozorište mladih

Predstava“Koralina” Pozorišta mladih osvojila je dve nagrade na upravo završenom Festivalu pozorišta za djecu u Banjaluci, saopštili su iz ovog teatra.

Glumica Kristina Savkov je među laureatima glumačke nagrade, a Jakub Maksimov nagrađen je kao najbolji reditelj festivala.

Foto: Promo/Pozorište mladih

U obrazloženju glumačke nagrade Kristini Savkov, za ulogu Koraline, žiri kaže da je ova glumica “svojim veštim lutkarskim znanjem vodila mladu publiku kroz čudesni svet Koralininih doživljaja, s uzuzetnim osećajem za nijanse u brojnim promenama kroz koje je njena junakinja prošla”. Za reditelja Maksimova žiri kaže da je ovom “virtuozno voženom partiturom scenskog izraza” omogućio deci da otkriju uzbudljiv svet pozorišne igre, “s izuzetnim osećajem za scenski ritam koji proizvodi emocije”.

Odali su priznanje njegovom umeću da znalački u jedinstvenu sliku spoji sve scenske elemente: lutkarstva, scenografije, svetla i muzike.

U predstavi Pozorišta mladih govori se o strahovima i tome kako ih pobediti. Predanu partnersku ruku laureatkinja Savkov ima u glumcima: Nedi Danilović, Slavici Vučetić, Jelici Gligorin, Saši Latinoviću, Slobodan Ninkoviću, Aleksi Iliću, Darku Radojeviću i Aleksandri Lazin. Poslednjih troje uživo izvode muziku na sceni.

Bonus video: Specijalna projekcija filma „Čuvari formule“ u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar