Foto:Promo/Teatrijum

Dvorište Kapetan-Mišinog zdanja i ovog leta će biti prostor stvaralaštva za brojne renomirane pozorišne umetnike, studente umetničkih fakulteta i nezavisne pozorišne trupe, koje će tokom jula i avgusta izvesti čak 80 predstava, saopšteno je na konferenciji za medije povodom druge godine rada pozorišta Teatrijum.

Glumac Tihomir Stanić, jedan od osnivača pozorišta Teatrijum, istakao je da će nova sezona biti glamurozno otvorena 1. jula u 21 čas kada će Fakultet umetnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ održati koncert „Simfonija Orijenta“ Josipa Slavenskog.

Foto:Promo/Teatrijum

Najavljene su i četiri premijere – „Ljubavni vremeplov III“ u režiji Vesne Stanković, „Banović Strahinja“ Borislava Mihajlovića Mihiza u režiji Bojana Lazovića, potom „Tesla – Svetlopis u vremenu“ autora i reditelja Miroslava Benke i dečja predstava „Koliko zrnaca do šaha?“ po tekstu i u režiji Mirjane Ilić. Od ove godine, svakog vikenda će se igrati i predstave za decu od 11 časova a zahvaljujući Fondaciji Alek Kavčić ulaz će biti besplatan.

Na konferenciji prisutnima su se obratili prorektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Ratko Ristić, predstavnici Univerziteta u Prištini (sa privremenim sedištem u Kosovoskoj Mitrovici) – prof. dr Nebojša Arsić i dekanka Fakulteta umetnosti prof. mr Ester Milentijević, načelnik Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ major Nikola Živković, Marija Pavlović v.d. direktor Ustanove kulture Parobrod, prof. dr Aleksandar Kavčić, i osnivači pozorišta Teatrijum, glumci i reditelji Tihomir Stanić, Vesna Stanković, Bojan Lazović i drugi.

Foto:Promo/Teatrijum

Sezonu će 31. avgusta zatvoriti Tihomir Stanić svojom monodramom „Na Drini ćuprija“.

Bonus video: Snaga uma – Tihomir Stanić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar