Teatar "Joakim Vujić" / Foto: Aleksandra Petrović

Kragujevački Knjaževsko srpski teatar (KST) i Pozorište za decu otkazali su sve predstave, koje su bile na repertoaru do kraja novembra, zbog novih protivepidemijskih mera Vlade Srbije, koje ograničavaju rad pozorišta posle 18 sati.

U Knjaževsko srpskom teatru, otkazano je večerašnje izvođenje tinejdž hit predstave ‘’Ko nema u vugla, gugla’’ autorke Petre Cicvarić i u režiji Slađane Kilibarde, a ni u subotu 28.novembra, neće biti odigrana nagrađivana komedija, ‘’Moje bivše,moji bivši’’, koju je kragujevački Teatar uradio po tekstu škotskog autora Danijela Džeksona ‘’Moja romantična istorija’’.

Direktor KST-a izjavio je za naš portal da se Teatar pridržava novih mera, dodajući da ‘’ne bi bilo ni pametno, ni mudro’’ igrati predstave u trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

On je najavio da će dosadašnju praksu objavljivanja mesečnog repertoara, svesti na nedeljni raspored, te da će u skladu sa preporukama Vlade Srbije i merama koje budu na snazi, tokom decembra, svake nedelje obaveštavati javnost o predstavama koje se igraju.

U Pozorištu za decu otkazane su predstave u večernjem terminu, tako da u sredu 25.novembra neće biti izvedena adaptacije Andersenove bajke ‘’Goli kralj’’, dok će planirana prva repriza lutkarske predstave ‘’Bambi’’ biti izvedena u redovnom terminu u subotu od 12 sati.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar