Foto: EPA/STR

Dokumentarni film „Povratak kući” Borisa Miljkovića, o restrospektivnoj izložbi Marine Abramović u Beogradu i atmosferi pre i tokom njenog održavanja, nedavno je završen i spreman za gledaoce.

Dok čekamo da se svet vrati u svoj normalni ritam posle pandemije, a „Povratak kući” započne svoj festivalski i bioskopski život, Nova.rs ekskluzivno vam donosi prvi tizer za film.

Osim što je pratio Marinu skoro „u stopu” tokom raznih aktivnosti vezanih za izložbu, Boris Miljković je pratio i grupu umetnika koji su radili reperfomans, svojevrsnu rekonstrukciju Marininih performansa, čime su, na neki način, iznova proživljavali njen život i njena iskustva.

Kako nezvanično saznajemo, film bi mogao biti prikazan u Veneciji (2-13.9), pod uslovom da taj festival ne bude otkazan.

Izložbu „Čistač”, koja je od 21. septembra do 20. januara bila postavljena u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, videlo je više od 62.000 ljudi.

U okviru pratećeg programa Marina Abramović je održala i javno predavanje na platou ispred MSU kojem je prisustvovalo, prema procenama ogranizatora, oko pet hiljada posetilaca.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare