Večeras su na skupu Novog optimizma u Centru za kulturnu dekontaminaciju uručena posthumna priznanja Veselinu Simonoviću, osnivaču portala Nova.rs i Dorćol platza i Milanu Vlajčiću, novinaru, piscu i saradniku Nova.rs.

Posthumna zahvalnicu za Veselina Simonovića, dodeljena je povodom dugogodišnje dobre saradnje pokreta Novi optimizam sa Dorćol Platzom.

Anja Aranđelović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Priznanje je preuzela Anja Aranđelović ispred te ustanove.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

“Za prijateljstvo i ljubav, za nesebičnu podršku Novom optimizmu, za put koji smo prešli, za prošlost, sadašnjost i budućnost, zauvek”, napisano je u zahvalnici.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Posthumnu zahvalnicu za Milana Vlajčića, dugogodišnjeg saradnika Novog optimizma, preuzela je njegova supruga Duška Maksimović.

Veselin Simonović preminuo je iznenada 8. maja ove godine, a Milan Vlajčić 9. februara, takođe ove godine.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Posthumne zahvalnice dodeljene su i porodicama i prijateljima osnivača Danasa Dušana Mitrovića, muzičara Dragoljuba Đuričića, Dragana Janjića, osnivača agencije Beta i Borke Pavićević, osnivača Centra za kulturnu dekontaminaciju.

Na skupu su dodeljene zahvalnice i drugim prijateljima i saradnicima Novog optimizma među kojima su: Televizija N1, News Max Adria, nedeljnik Novi magazin i nedeljnik Vreme.

U prepunoj bašti Pavljona Veljković, program skupa vodio je predsednik NUNS-a Željko Bodrožić, a okupljenima su se obratili članovi Skupštine Novog optimizma profesorka Milena Dragićević Šešić i vlasnik „Arhipelaga“ Gojko Božović.

Dragoljub Bakić i Vesna Pešić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Na kraju skupa u CZKD-u, okupljenima se obratio se i ambasador Ukrajine u Srbiji, Volodimir Tolkač, a u dvorištu su služeni specijaliteti ukrajinske kuhinje.

Skupu Novog optimizma su prisustvovale i brojne ličnosti iz javnog  života: Vesna Pešić, Dušan Petričić, Predrag Koraksić Corax, Igor Božić, Goran Dimitrijević, Dragoljub Bakić i drugi.

Bonus video: Branislav Grubački Guta NOVI OPTIMIZAM

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar