Šejn Megovan Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Šejn Mekgovan, pokojni pevač grupe Pougs, imao je vrlo prikladnu poslednju želju - da ožalošćeni nakon sahrane imaju maratonsku pijanku na njegov račun, piše britanski "Independent".

Kako javlja „Independent“, Mekgovan je ostavio 10 hiljada evra malom pabu po imenu „Slamnata koliba“ (Thatched Cottage) u gradiću Nina u Irskoj, gde je sahranjen 8. decembra.

„Znam pab u koji idu na jelo, tamo je već ostavljeno deset hiljada evra za pivo – po Šejnovoj poslednjoj želji“, rekao je za „Independent“ jedan Mekgovanov prijatelj.

Čuveni muzičar je 30. novembra preminuo od upale pluća u 66. godini, nakon što je nekoliko meseci bio lošeg zdravlja.

Sahrani Mekgovana, koji je s grupom Pougs transformisao irsku tradicionalnu muziku i napisao neke od najlepših balada tokom osamdesetih godina 20. veka, prisustvovali su između ostalih i Nik Kejv i Džoni Dep.

Poštu preminulom pevaču iskazali su mnogi, poput Flija iz Red Hot Čili Pepersa, Glena Metloka iz Seks Pistolsa, benda Dropkick Murphy’s i drugih.

Bdenje je bilo organizovano za malu grupu najužih prijatelja, piše muzički magazin Loudwire.

Irski kandautor Glen Hansard, koji je pevao i na sahrani, na bdenju je svirao najpoznatiju pesmu Pougsa – „Fairytale of New York“. Članovi Pougsa, uključujući Spajder Stejsija i Kejt O’Riordan, pevali su „The Body of an American”. Ostali pabovi u okolini ugostili su druge goste, piše „Loudwire“.

Bonus video: Održana komemoracija književniku Davidu Albahariju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar