Nikola Vranjković Foto: Promo/Darko Kovacevic DAX

Bivši član "Block Outa" Nikola Vranjković objavio je na jutjubu novu pesmu "Kad tuga pobedi bes", svoj prvi studijski rad nakon hvaljenog albuma "Veronautika" (2017).

Gitaristi i pevaču Vranjkoviću u pesmi gostuje Dragutin Jakovljević, gitarista Galije poznat po radu sa Sergejom Ćetkovićem i brojnim drugima, a spot za „Kad tuga pobedi bes“, koji svedeno prikazuje kamene zidove, temelje i ostatke naselja uz obalu i delimično potopljene, režirao je Milan Panić.

Vranjković je još krajem 2020. godine najavljivao da radi na novoj pesmi „Kada tuga pobedi bes“ koja se potom mogla čuti na jutjubu kao snimak sa nekoliko prošlogodišnjih koncerata.

Lagana, gorko setna, životnoispitujuća Vranjkovićeva pesma, između ostalog, donosi i stihove „te male oči ne prepoznaju rat, a rat je počeo sam od sebe“, kao i „nema vremena za Bog zna šta, posle toliko niskih udaraca, slamke i pojasevi svud oko nas, ali njih vide oni što traže spas“, uz konstataciju „sve što je propalo, možda je moralo…“.

Vranjković će u četvrtak 24. marta nastupiti u okviru Kontakt konrenecije, u beogradskom klubu Antishop. Kako se može čuti od organizatora, ovaj koncert je već sad rasprodat.

Bonus video: Glas, dirka, bas – You Don’t Know Me

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar