Ljubičice Foto:Pop Depression//Pop Depresija

Grupa Ljubičice iz Pančeva, koju čine braća Petar i Vuk Stevanović, nakon pauze od dve godine, vraća se na scenu novim singlom “Opet”. Pesma je dostupna na svim digitalnim platformama, kao i na bandcampu benda, a spot u režiji Marine Uzelac sa Anjom Pavićević u glavnoj ulozi pogledajte na YouTube kanalu grupe.

Povratnički singl nosi prikladan naslov “Opet”, a lajtmotiv pesme je senzualnost, čežnja i neizdrž. Sve to je na najbolji način prikazala ekipa koja je i stvorila vizuelni identitet ovog izdanja. Fantastična kombinacija rediteljke Marine Uzelac, koja donosi iskustvo snimanja preko četrdeset muzičkih spotova, i mlade snimateljske nade Alekse Borkovića, na prelep način dodali su novu dimenziju pesmi. U glavnoj ulozi je glumica Anja Pavićević koju znamo iz serije „Močvara“, a uz nju i plejada izuzetnih mladih glumaca na koje svakako treba obratiti pažnju. Na novoj pesmi sa bendom je radio i Milan Bjelica, sada već legendarni domaći producent (Buč Kesidi, Repetitor, Iva Lorens, Oli Pop…), a pored njega u osnovnom autorskom timu bio je i Petar Pupić, poznatiji kao Egret.

“Jako smo uzbuđeni zbog nove pesme koju ćemo konačno podeliti sa ljudima. Dugo smo radili i zaista smo preponosni na rezultat. Svakako, nismo bili sami i zahvaljujemo se ekipi koja je zaslužna što sve ovo izgleda i zvuči zaista svetski. Takođe, uželeli smo se bine i koncerata, da se vidimo, čujemo i osetimo uživo. Sledi jedan jako uzbudljiv i lep period za bend Ljubičice.” kaže Vuk Stevanović.

Kada su u januaru 2020. godine, nakon prve evropske turneje, nastupali na rasprodatom koncertu u Zagrebu, nisu ni slutili da će njihov uspon biti pauziran globalnom pandemijom. Međutim, novi materijal ipak svedoči da su Ljubičice u tom periodu vredno radile i potpuno proširile svoju zvučnu paletu.

Ljubičice Foto:Promo:Bojan Stanojević

Ljubičice su široj javnosti poznati po brojnim uspešnim saradnjama, među njima se ističu Buč Kesidi sa kojima su radili na oba njihova albuma, zajedničkom pesmom sa Sajsi MC i zajedničkim albumom sa Jesenjim orkestrom (i generacijskom himnom „Godine u vetru“). Dostigli su najviši nivo kao producenti i autori, ali i kao kompozitori filmske muzike, gde je posebno bila zapažena muzika iz serije “Žigosani u reketu” i pesma „Jedva čekam rat ljudi protiv mašina“.

Ljubičice će uskoro objaviti nove singlove i spotove, a do kraja leta će, pod okriljem izdavačke kuće “Krokodil”, objaviti album. Očekuju ih i koncerti u celom regionu.

Bonus video: Shuffle dance

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare