Posle Branke Katić i Mira Karanović postaje članica BDP

Kultura 03. mar. 202116:16 > 20:00
Podeli:
Branka Karić i Mirjana Karanović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Glumica Mirjana Karanović trebalo bi da se pridruži ansamblu Beogradskog dramskog pozorišta.

Iako je ova vest nezvanična, kako je preneo „Blic“, po svemu sudeći je samo pitanje ne dana nego sata kada će biti obelodanjena.

Nedavno je članica BDP postala i glumica Branka Katić.

Karanović je nedavno dobila Nagradu „Tatjana Lukjanova“ za višegodišnji doprinos Beogradskom dramskom pozorištu i pozorišnom životu Srbije. Komad „Čitač“ Bernharda Šlinka u režiji Borisa Liješevića u kojoj maestralno tumači lik Hane Šmic, proglašena je predstavom godine, kao i kulturnim događajem 2020. godine.

Jagoš Marković i Mirjana Karanović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Tokom karijere u BDP je igrala u komadima „Pandorina kutija“, „Ko se boji Virdžinije Vulf“, „Marta“, „Dobrila“… Od 1988. do 2001. bila članica Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Potom je predavala glumu na Akademiji umetnosti u Beogradu.

Beogradsko dramsko priprema i nekoliko premijera. Danas je održana konferencija za medije povodom prvog izvođenja predstave „Dan kada ja više nije bilo ja“ Rolanda Šimelpfeniga u režiji Tare Manić koje je zakazana za 6. mart.

Ovog meseca je trebalo da bude i premijera komada „Tiho teče Misisipi“ Vladimira Tabaševića u režiji Ivice Buljana koji je oboleo od koronavirusa, tako da se datum sa 20. marta pomera.

Komentari

Vaš komentar