Predstava “Te noći sam je video” (To noč sem jo videl) Draga Jančara u režiji Janeza Pipana u koprodukciji četiri regionalna teatra, izvedena je sinoć na Sceni „Ljuba Tadić” u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Iako je juče bio pravi podvig stići na vreme zbog kiše i saobraćajnog kolapsa, publika nije dozovolila da je bilo šta spreči da pogleda ovaj komad koji je nastao u saradnji JDP, Burgteatra iz Beča, Cankarjevog doma iz Ljubljane i Slovenskog narodnog gledališča. Ovaj komad premijerno je izveden u Mariboru,  24. septembra.

Jančarev roman oživeli su glumci koji su govorili na svom jeziku, a među njima su i Milan Marić i Nebojša Ljubišić iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

U predstavi igraju i Nataša Matjašec Rošker, Blaž Dolenc, Milena Zupančič, Davor Herga, Daniel Ješ, Mateja Pucko, Matevž Biber, Vladimir Vlaškalić, Mirjana Šajinović, Anže Krajnc, Irena Varga, Ivica Knez, Robert Mraček, Matija Stipanič, Alfonz Kodrič, Kristijan Ostanek, Nejc Ropret, Petja Labović, Mojca Simonič, Dane Radulović.

Scena iz predstave Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predstava čija se radnja događa u vreme Drugog svetskog rata i prati neobičnu sudbinu Veronike Zarnik, traje četiri sata a publika ju je nagradila aplauzom koji je trajao skoro četiri minuta.

Dramatizaciju potpisuje Janez Pipan, scenograf je Marko Japelj, kostimograf Leo Kulaš, kompozitor i izvođač scenske muzike Milko Lazar. Muzičari na sceni su Anže Krajnc (truba), Matjaž Kaučič (truba), Žan Pečenik (eufonijum), Ivica Knez (bubnjevi).

Bonus video:

Otvaranje Bitefa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar