Film "Poseba tretman", Foto:Promo

Nagrađivani film "Poseban tretman" (1980) reditelja Gorana Paskaljevića digitalno je restaurisan i ta verzija premijerno će biti prikazana 6. juna od 19 sati besplatno na internetu, saopšteno je iz Jugoslovenske kinoteke.

Crnohumornu socijalnu dramu o autoritarnom lekaru i alkoholičarima koje prinudno leči, prema scenariju Dušana Kovačevića, maestralno je oživela plejada srpskog glumišta: Ljuba Tadić, Milena Dravić, Danilo Bata Stojković, Dušica Žegarac, Petar Kralj, Milan Srdoč, Radmila Živković, Bora Todorović, Pavle Vuisić, Vladan Živković. Atraktivna i metaforična priča snimljena je 1980. godine u produkciji Centar filma i kompanije „Dan Tana Productions“.

Glumačke legende u „Posebnom tretmanu“ Foto:Promo

Atraktivna i metaforična priča o autoritarnom doktoru i njegovim pacijentima, prinudno lečenim alkoholičarima, snimljena je u produkciji Centar filma i kompanije Dan Tana Productions. Uz brojne nagrade na jugoslovenskim festivalima, film je 1981. bio nominovan za Zlatni globus u kategoriji najbolji strani film, a Milena Dravić je nagrađena u Kanu za najbolju žensku epizodnu ulogu.

Milena Dravić nagrađena je za epizodnu ulogu u Kanu Foto:Promo

Film „Poseban tretman“, premijerno prikazan pre tačno četiri decenije u Kanu, restaurisan je u okviru projekta „Vip Kinoteka“, koji poslednje godine sprovode Jugoslovenska kinoteka i kompanija Vip mobile. Restaurisana verzija biće predstavljena besplatno u prenosu uživo od 19 sati na Fejsbuk stranicama Jugoslovenske kinoteke i Vip mobile od 19 sati 6. juna, na Dan kinoteke i godišnjicu rada Vip mobile, navodi se u saopštenju.

Foto:Promo

Besplatno prikazivanje filma „Davitelj protiv davitelja“ Slobodana Šijana, restaurisanog u okviru istog projekta, na Fejsbuku je u aprilu pratilo više od 2.000 filmofila, navode u Kinoteci.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar