Brankica Žilović Šoven, , New pathways, vez na platnu, Foto: Privatna arhiva/Ljubaznošću umetnice

Izložba radova umetnice Brankice Žilović Šoven “Polja sećanja” biće otvorena u četvrtak (19.00) u beogradskoj galeriji Novembar.

Brankica Žilović Šoven živi, stvara i predaje u Parizu, a poslednjih sedamnaest godina učestvovala je u brojnim međunarodnim umetničkim i edukativnim projektima.
Tokom svoje umetničke karijere uvek je istraživala različite materijale i eksperimentisala u različitim medijma, ali ono što u velikoj meri obeležava njen dosadašnji rad je upravo specifično korišćenje tekstila koje publika ima prilike da vidi na ovoj izložbi.

Brankica Žilović Šoven, , New pathways, detalj instalacije, konac u boji Foto: Sandrine Elberg/ljubaznošću umetnice

“Reč je o radovima koji se sadržinski bave istraživanjem kolektivnog I ličnog sećanja, kao I procesima pamćenja”, kaže se u najavi izložbe.

Organizatori navode da autorka uz pomoć simobola I elemenata iz lične istorije postavlja univerzalna pitanja koja umetnost neprestano istražuje – ko smo, odakle smo i kuda idemo?

Brankica Žilović Šoven, , Tout Monde, fotografija, beton, Foto: Privatna arhiva/ Ljubaznošću umetnice

“Predstavljeni radovi na izložbi ‘Polja sećanja’ se formalno fokusiraju na istraživanje izražajnih mogućnosti tekstila u kombinaciji ili čak u kontrastu sa drugim, tvrđim materijalima”, ističu organizatori.
Izložba se može pogledati do 20. oktobra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar