Džejson Aldin Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kontroverzna pesma Džejsona Aldina “Try That in a Small Town” dosegla je broj 1 na Bilbord Hot 100. Štoviše, po prvi put u istoriji Bilboarda, prva tri mesta na listi drže kantri izvođači.

“Try That in a Small Town”, koji su kritikovali izvođači poput Šeril Krou i Džejsona Izbela zbog potsticanja nasilja, popela se s drugog mesta na listi prošle nedelje, piše „Ravno do dna“.

Pesma je imala jednu od najvećih prodajnih nedelja za izdanje u zemlji u više od 10 godina, skupivši 30,7 miliona strimova i 8,8 miliona puštanja na radijskim stanicama, kao i prodaju u 175. 000 primeraka.

Odmah iza Aldina nalaze se “Last Night” Morgana Volena na 2. mestu i obrada “Fast Car” Trejsi Čepmen u izvođenju Luka Kombsa na 3. mestu.

Aldin je svoju pesmu dosad branio insistirajući na tome da pesma govori o ponosnoj zajednici, a ne o pretećoj, iako je spot snimljen na mestu linča mladog crnca 1927. godine, koji je bio optužen da je napao belu devojčicu.

Nedavno je Aldin uporedio stihove pesme s odgovorom osvetnika koji su se okupili nakon bombaškog napada na Bostonskom maratonu 2013, napomenuvši da bi osumnjičene za bombaški napad “prebili” na isti način na koji se ruralni ljudi bore protiv kriminala u svojim domovima.

Pevač se, međutim, pokolebao oko jednog aspekta pesme. Nakon što su mnogi istakli rasističke prizvuke, Aldin je montirao video tako da više ne sadrži snimke protesta Black Lives Matter.

Bonus video: 50 godina hip-hopa na Exitu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar