Festival studentskog pozorišta 2022. predstava Porodica Topalović Foto:Promo/Festival studentskog pozorišta

Ovogodišnje izdanje Festivala studentskog pozorišta održaće se od 8. do 10. decembra u Multimedijalnom centru Akademije umetnosti Novi Sad, a publika će moći da pogleda predstave studenata umetničkih visokoškolskih ustanova iz Osijeka, Beograda, Banjske Bistrice, Ljubljane, Cetinja i Novog Sada.

Festival će otvoriti prof. Siniša Bokan, dekan Akademije umetnosti Novi Sad. Nakon svečanog otvaranja posetioce će imati priliku da pogledaju predstavu domaćina, studenata Glume na srpskom jeziku u klasi prof. Borisa Isakovića i dr Miljana Vojnovića, „Porodica Topalović“ prema drami „Maratonci trče počasni krug“ Dušana Kovačevića. Početak je u 17 časova a ulaz na predstavu je slobodan.

Foto:Promo/Festival studentskog pozorišta

U okviru Festivala studentskog pozorišta upriličena je promocija monografije „Nikita Milivojevića – ja ovde silazim“ koja će se održatu u subotu, 11. decembra u KS „Svilara“ sa početkom u 11 časova. U razgovoru učestvuju: Nikita Milivojević, Olivera Milošević, Boris Liješević i dr Živko Popović.

Prošle godine timu Festivala studentskog pozorišta pridružili su se studenti fotografije. Ove godine su priredili izložbu nastalu na prošlogodišnjem festivalu, koja će svečano biti otvorena u petak, 9. decembra u Galeriji Akademije. Kustos izložbe je prof. dr Dubravka Lazić.

Festival studentskog pozorišta 2022. predstava Porodica Topalović Foto:Promo/Festival studentskog pozorišta

Festival studentskog pozorišta nastavlja da raste najviše zahvaljujući studentima glume, režije, produkcije, dizajna svetla i dizajna zvuka, koji ga i organizuju. A podržali su ga Ministarstvo kulture, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada.

Bonus video: Premijera opere „Deca“ u Narodnom pozorištu u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar