Kralj Čačka, Foto:Promo

Kralj Čačka nastupiće večeras od 21 sat u bioskopu "Abazija" na Paliću, što će biti prvi koncert poznatog domaćeg kantautora i pesnika nakon višemesečne pauze i ujedno njegov prvi koncert na Paliću.

„Pošto sam prvi put sa bendom ovde, biće to standardan repertoar pesama sa prvog i drugog albuma i par pesama koje još uvek nisu snimljene. Intimniji koncertni prostori mi više prijaju u ovoj fazi i nose poseban izazov dok je u otvorenijim festivalskim prostorima izazov potpuno drugačiji, pa se to ogleda u izboru pesama i načinu izvedbe“, rekao je Kralj Čačka povodom svog nastupa na Paliću.

Nenad Marić, poznatiji kao Kralj Čačka, svestrani je umetnik, pesnik, slikar i muzičar.

Objavio je zbirku pesama „Na margini“ (Lom, 2016) i dva albuma „Zemlja snova“ (2016) i „Spusti svetlost na put“ (2018), oba za „Pop Depresiju“.

Njegov drugi album slušaoci Radija 202 proglasili su najboljim u regionu za tu godinu, a laureat je i nagrade „Strune od svetla“ za 2017, koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici.

Autor je, zajedno sa bratom Markom, originalne muzike za filmove „Poslednja avantura Kaktus Bate“ (2018) reditelja Đorđa Markovića i „Realna priča“ (2019) reditelja Gordana Kičića.

Kralja Čačka na koncertima prate Marko Marić (električna gitara i klavir), Miladin Stojković (kontrabas i električni bas) i Filip Tančić (bubanj i perkusije).

Za one koji vole reference, muzika Kralja Čačka predstavlja mešavinu džeza, bluza, rokenrola i šansona. Rok kritičar Žikica Simić je za Kralja Čačka rekao: „Opasnom magistralom, preko raskrsnica i pored stranputica, sa gitarom preko ramena, kao junak starih dobrih filmova, Kralj je stigao na rok scenu. Sa sobom je doneo mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena“.

Koncertom Kralja Čačka „Abazija“ započinje sezonu na obnovljenoj sceni letnjeg bioskopa na otvorenom.

Cena ulaznica 800 dinara i moguće ih je kupiti u kafeu „Abazija“ na Paliću, kao i kafeima „Slonček“ i „Grunf“ u Subotici.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar