Foto: Emilija Stanišić

Film "Trag divljači", snimljen po motivima proze Živojina Žike Pavlovića, u režiji njegovog sina Nenada Pavlovića, premijerno je prikazan sinoć u "MTS dvorani", a publika je frenetičnim aplauzom pozdravila protagoniste ovog ostvarenja.

Nenad je pisao i scenario za film, u saradnji sa Ðorđem Milosavljevićem i Dimitrijem Vojnovim, na osnovu očevih romana.

Foto: Emilija Stanišić

Brojnu glumačku postavu filma predvodi Miloš Timotijević koji je za Tanjug pre premijere filma kazao da je ostvarenje Nenada Pavlovića zapravo porodični triler.

„Zadovoljan sam svojom ulogom u filmu koji je praktično omaž Živojinu Žiki Pavloviću i njegovom poimanju filmske umetnosti. Moj moto je prilagodi se ili umri i to mi je pomoglo da prebrodim zahtevne momente na snimanju u istočnoj Srbiji.“ kazao je Timotijević.

Glumac Radivoje Raša Bukvić kaže da film „Trag divljači“ donosi sećanje na čuveni „Crni talas“.

„Naš film ima elemente trilera, i to je glavni pečat reditelja Nenada Pavlovića. Struktura i srce ostvarenja pripadaju autentičnom opusu Žike Pavlovića. Film epohe je zahtevno oživeti, a meni je bilo teško da oživim lik novinara koji brani postulate novinarstva koji podrazumevaju žrtvovanje sopstvene karijere zarad odbrane istine i slobode“ kazao je Bukvić.

Glumica Nada Šargin napominje izuzetnu atmosferu na snimanju filma „Trag divljači“.

Foto: Emilija Stanišić

„Dugo smo čekali snimanje tog filma. Mnogo ljubavi smo utkali u naše uloge. Kada je počelo snimanje samo smo se davali. Film mi je doneo puno jer sam igrala žestoku, tajnovitu i manupulativnu ženu. Ta uloga je veoma bitna za moju karijeru“ kazala je Šargin.

Brojnu glumačku ekipu osim Timotijevića, Šargin i Bukvića čine i Predrag Miki Manojlović, Dragan Bjelogrlić, Jovo Maksić, Milena Pavlović, Boris Milivojević, Milena Radulović, Filip Šovagović, i drugi.

Bonus video: Snimanje filma „Munje opet“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar