Kulturni centar Kaleidoskop pokrenuo je platformu Art Market na portalu magazina Kaleidoskop (BETAPHOTO/Kaleidoskop media/Oksana Skendzic/MO)

Kulturni centar Kaleidoskop pokrenuo je platformu Art Market na portalu magazina Kaleidoskop media kako bi se umetnici predstavili široj publici i povezali sa krajnjim korisnicima, ljubiteljima umetnosti i kupcima.

Kulturni centar Kaleidoskop je u saopštenju pozvao likovne, primenjene, digitalne, sakralne umetnike, dizajnere, modne kreatore, fotografe da se kroz prezentaciju svojih radova na virtuelnoj prodajnoj izložbi predstave široj publici i otvore mogućnost onlajn prodaje.
Cilj je da kreativci što bezbolnije prevaziđu period pandemije, ali i da se nakon toga uspostave novi standardi u prodaji umetničkih, digitalnih i primenjenih dela.

„Pandemija koronavirusa je u mnogim vidovima stvaralaštva zamrzla aktivnosti umetnika koje im donose prihode, što je ojačalo ideju da im ustupimo prostor za prezentaciju dela koja su na prodaju“, navodi Kulturni centar Kaleidoskop.

Prvi stvaraoci biće predstavljeni već tokom decembra 2020, najavljuje Kaleidoskop i pozivadruštveno odgovorne kompanije u zemlji i dijaspori da se uključe u kupovinu umetničkih dela preko platforme Art market i na taj način podrže stvaralaštvo u Srbiji.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar