Foto: NOVA S

Studenti Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu su u okviru programa “Mladi o mladima” (Y2Y – Youth to Youth) pod nazivom “UNDER PRESSURE” pripremili ciklus od pet premijera pozorišnih predstava, nastalnih po tekstovima studenata Dramaturgije. Sve će biti izvedene na sceni “Mata Milošević” FDU.

Predstava “Razlozi za život” u režiji Milana Bogdanovića, po tekstu Jake Smerkolja Simonetija svoju premijeru će imati 29. marta u 19h.

Za 1. april u 19h je zakazano premijerno izvođenje predstave „Juče ujutru” u režiji Radeta Josipovića, prema tekstu “Prezreli” Jelene Krdžavac, za koji je Sofija Dimitrijević uradila adaptaciju.

Foto: Promo/FDU

Predstava “Golotinja” po tekstu Lee Petrov, čiju režiju potpisuje Ognjen Dragović, svoju premijeru će imati 3. aprila.

Svi zainteresovani će 26. aprila moći da prisustvuju premijeri predstave „Ptico moja gorka” u režiji Anđele Krunić, po tekstu Alekse Parovića.

U okviru programa “Under Pressure” biće izvedena i predstava “Nemamo kamp prikolicu a i da imamo nikome ne bismo rekli” Jane Milivojević u režiji Nine Račete, čiji će tačan datum izvođenja biti naknadno potvrđen.

Sva premijerna izvođenja zakazana su za 19 časova i koristimo ovu priliku da podsetimo da se Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu nalazi u Bulevaru umetnosti 20. Ulaz za sve zainteresovane je slobodan.

U programu “Mladi o mladima” učestvovali su studenti više katedri FDU: Pozorišne režije, Dramaturgije, Menadžmenta i produkcije pozorišta, radija i kulture, Snimanja i dizajna zvuka, Kamere, Vizuelnih efekata, animacije i gejm arta, kao i studenti Glume FDU, Akademije umetnosti u Beogradu i drugih akademija. U radu na predstavama učestvovali su i studenti drugih fakulteta Univerziteta umetnosti: Scenografije FPU, Scenskog kostima FPU, Savremenog odevanja FPU, Slikarstva FLU, Vajarstva FPU, Grafičkog dizajna FPU, Fotografije FPU i dr.

Bonus video: Poznato kada će se pozorište „Boško Buha“ konačno vratiti u svoju zgradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar