Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Promocija knjige "Oživite crteže - Interaktivni vodič kroz stroboskopsku animaciju" Rastka Ćirića biće održana sutra u 17 sati u Galeriji nauke i tehnike SANU.

O knjizi će u Galeriji SANU govoriti, pored autora Rastka Ćirić, i Zoran Hamović, direktor i glavni urednik Izdavačke kuće „Clio“, Goran Čpajak, dekan Fakulteta primenjenih umetnost i Aleksandra Arvanitidis, multimedijalna umetnica i pedagog, saopšteno je iz Srpske akademije nauka i umetnosti.

Interaktivni priručnik „Oživite crteže“ namenjen je onima koji žele da daju život crtežima, lutkama, objektima… Bilo čemu… Zanimljivo je da je to prvi priručnik u kome mogu direktno da se vide animirani primeri u knjizi. Namenjena je svim uzrastima i nivoima edukacije, ali prvenstveno je udžbenik za studente animacije. Najmlađima je posvećeno poglavlje pri kraju ovog vodiča.

„Oživite crteže“ je sveobuhvatna knjiga iz oblasti animacije i animiranog filma, koja se zapravo sastoji od pet manjih knjiga i razmatra sve najvažnije oblasti animacije: mehaniku kretanja, tehnike animacije, proces izrade crtanog filma, istoriju animacije, animaciju za mlađe. Opremljena je sa 1.000 slika, 95 animiranih priloga i 160 linkova za filmove. Samim tim svakog čitaoca vodi na zanimljivo putovanje.

Nakon promocije Rastko Ćirić će u Galeriji SANU izvesti mali koncert „Jukebox Live“.

Bonus video: Dušan Kovačević

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar