Foto: FoNet/Milica Vučković

Record Store Day (RSD) u organizaciji izdavačke kuće Mascom i Paralel - Beogradskog festivala subkulture, obeležen je u beogradskom Čumićevom sokačetu.

Dan prodavnica ploča okupio je više od 50 učesnika i mnogobrojne ljubitelje vinila na proslavi muzike u srcu Beograda. U susret ovom danu poštovaoce ovog nosača zvuka dočekala je vest da je prodaja ploča premašila prodaju CD-a prvi put posle 35 godina.

Foto: FoNet/Milica Vučković

U okviru bogatog programa održano je tri koncerta Eyesburn, Keni nije mrtav i Nemi pesnik, berza ploča, a dan je obeležio i živi program „Poznati puštaju ploče“, u okviru koga su javne ličnosti iz naše muzičke i kulturne scene vrteli svoje omiljene vinile.

Ambasador događaja Nemanja Kojić Kojot, frontmen sastava Eyesburn, koji je posle duže pauze nastupio na događaju, nakon koncerta je pozdravio publiku i rekao da su ploče i svi događaji vezani za njih zaštitni znak Beograda.

„Imali smo legendarnu berzu kod SKC-a i ovo danas me sve podseća na stari, lepi Beograd i nekadašnja druženja“ naglasio je Kojić.

Foto: FoNet/Milica Vučković

U okviru programa „Poznati puštaju ploče“ vinile su vrteli Vlada Džet, Dule Nedeljković, Dejan Vučetić Vuča (ex Darkvood Dub), Miloš Vlalukin, Stefan Arsenijević, Branko Rosić, Katarina Epštajn, redakcija magazina Oblakoder, dizajneri Mali Iv (Ivana Popović) i Vuk Popadić, Ana Kalaba, Ana Vučković, Maja Cvetković, Ljudmila Stratimirović, Jana Danilović…

Foto: FoNet/Milica Vučković

Uz poruke da ovakve vrste događaja treba organizovati jednom nedeljno u prestonici, Record Store Day organizatori pozvali su publiku na sledeće druženje, treće subote u aprilu, 2024. godine.

Bonus video: Otkrivena spomen ploča posvećena Milanu Mladenoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar