Foto:Frederic J. Brown / AFP / Profimedia/Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia/Frederic J. Brown / AFP / Profimedia/helsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dodela najprestižnijih televizijskih priznanja Emi nagrada održana je sinoć u Los Anđelesu, a za najbolju dramsku seriju proglašeni su "Naslednici" ("Succession"), koji su imali i najviše nominacija.

Nagrada za najbolju komediju pripala je seriji „Ted Lasso“, dok je za najbolju mini seriju proglašena „The White Lotus“.

Zvezda serije „Squid Game“ Li Džung-dže postao je prvi Azijat koji je dobio nagradu za najboljeg glumca u drami, a četvrta osoba iz Azije u istoriji nagrade kojoj je pripalo priznanje za glumu.

Zendaja, koja u seriji „Euphoria“ igra glavnu ulogu, je takođe postala prva crnkinja koja je dobila nagradu za najbolju glumicu u drami i najmlađa dvostruka dobitnica Emija u istoriji. Najbolja komičarka je Džin Smart, zvezda serije „Hacks“ na HBO Max, dok je Džejson Sudeikis još jednom trijumfovao u kategoriji humorističnih serija Emijem za glavnu ulogu u „Ted Lasso“.

Foto:Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dženifer Kulidž osvojila je nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu u mini seriji za „White Lotus“, dok je u kategoriji „najbolja glavna ženska uloga u mini seriji“ priznanje pripalo Amandi Sejfrid za „Dropout“.

Metju Mekfadjen je nagrađen za sporednu ulogu u filmu „Succession“. Džulija Garner dobila je priznanje za poslednju sezonu Netflikovog filma „Ozark“, što je treća Emi statua u njenoj kolekciji.

Foto:KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia

Zvezda „Abbott Elementary“ Šeril Li Ralf ušla je u istoriju kao druga crnkinja koja je osvojila nagradu za sporednu glumicu u komediji, a pre nje to je pošlo za rukom samo Džeki Hari i to 1987. za ulogu u „227“, piše „Euronews“.

Bret Goldstin iz serije „Ted Lasso“ pobedio je drugu godinu zaredom i time postao prvi uzastopni dobitnik prestižnog priznanja još od Džeremija Pivena za „Entourage“ 2007.

Huang Dong-hjuk, tvorac serije „Squid Game“ postao je prvi azijski reditelj koji je dobio priznanje u kategoriji dramskih serija.

Bonus video: Dolazak žirija na filmski festival u Veneciji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar