Foto: Universal Pictures

"Openhajmer" (Oppenheimer) reditelja Kristofera Nolana već je dobio pregršt pozitivnih kritika, a sada je dobio i veliku pohvalu od scenariste "Taksiste" i reditelja "The Card Countera", Pola Šredera.

Reditelj i scenarista prisustvovao je njujorškoj premijeri Nolanovog epa o atomskoj bombi i nakon toga se oglasio na društvenim mrežama gde ga je označio kao „najbolji, najvažniji film ovog stoleća“, piše „Index.hr“.

„Ako ove godine pogledate jedan film u bioskopima, to bi trebao da bude „Openhajmer“. Nisam Nolanov obožavatelj, ali ovaj film je razneo vrata sa šarki“, dodao je Šreder u objavi.

„Openhajmer“ zasnovan na knjizi „American Prometheus“ iz 2005. godine, prati stvaranje atomske bombe tokom Drugog svetskog rata kroz oči teorijskog fizičara i voditelja projekta „Menhetn“ Roberta Openhajmera.

Kilijan Marfi glumi glavnu ulogu, a u filmu se takođe pojavljuju Met Dejmon kao direktor projekta i Robert Dauni Jr. kao Luis Štraus, poverenik američke Komisije za atomsku energiju. Emili Blant i Beni Safdi takođe glume u filmu.

Foto: Promo

Film je od sutra u srpskim bioskopima.

Bonus video: 25 godina posle premijere: Film Titanik u novom ruhu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar