Ovacije za komediju “Deset u pola” Danisa Tanovića

Podeli:
SVEČANA PREMIJERA FILMA DESET U POLA
Foto: Tanja Drobnjak/Promo

Publika je ovacijama i gromoglasnim aplauzom u Kombank dvorani na Festivalu autorskog filma (FAF) u Beogradu pozdravila komediju Danisa Tanovića “Deset u pola”, koja je premijerno prikazana sinoć pred raspoloženom publikom.

“Ovo je jedan od najlepših i najvažnijih događaja ovogodišnjeg festivala. Veliko mi je zadovoljstvo i čast da predstavim film velikog reditelja i velikog prijatelja našeg festivala, Danisa Tanovića”, rekao je Srdan Golubović, predsednik Saveta FAF-a, koji je pročitao i pozdravno pismo reditelja upućeno publici.

“Dragi prijatelji, nadam se da će vam večerašnja projekcija razbiti novembarsko sivilo i bar vas malo oraspoložiti. Ako nakon projekcije izađete gladni ali sa osmijehom i ako poželite da dođete u Sarajevo na jednu desetku u pola, smatraću da je naša misija bila uspješna. Puno pozdrava svima a posebno ekipi Festivala autorskog filma”, naveo je Tanović u pismu.

Publiku je u Kombank dvorani pozdravio deo ekipe filma – glumice i glumci Almir Palata, Anja Matković, Helena Vuković, Kerim Čutuna, Izudin Bajrović, Branko Đurić, scenarista Nikola Kuprešanin i producent Jovan Marjanović.

Glavni glumac Branko Đurić je o snimanju u ovim okolnostima rekao: „Trudio sam se da Danisa nagovorim da snimamo bez maski kao da nije pandemija, jer mislim da će pandemija proći, a film će ostati. Ali shvatam da je u redu da se, na neki način, da znak da smo snimali u to vreme“.

Bonus video: Branko Đurić Đuro – Vegetarijanac u carstvu ćevapa!

Komentari

Vaš komentar