Dragan Bjelogrlić Foto: Promo

Predstava Beogradskog dramskog pozorišta "Let iznad kukavičjeg gnezda“ sa Draganom Bjelogrlićem u glavnoj ulozi, odigrana je na Brionima, u okviru Ulysses letnjeg festivala.

„Publika je višeminutnim ovacijama ispratila ekipu predstave u ambijentu nacionalnog parka na Tvrđavi Minor, jedinstvenog po svojoj prirodi i atmosferi“, kaže se u saopštenju BDP-a.

Predstava „Let iznad kukavičjeg gnezda“ je na repertoaru Beogradskog dramskog pozorišta od 2005. godine i za to vreme odigrana je više od 200 puta. Beogradska publika moći će da je pogleda na letnjoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta BDP GLOBOS areni 23, 24, 25. i 26. septembra.

Tvrđava Minor na Brionima Foto: Promo

„Let iznad kukacičjeg gnezda“ je kultna crnohumorna satira o pojedincu u represivnom sistemu, mentalnim institucijama i slobodi duha. Dramu „Let iznad kukavičjeg gnezda“ napisao je Dejl Vaserman 1962. godine. Prvo izvođenje bilo je 1963. godine na Brodveju sa Kirk Daglasom u glavnoj ulozi.

Dragan Bjelogrlić Foto: Promo

Predstavu koja se u Beogradskom dramskom pozorištu igra više od 15 godina, režirao je Žanko Tomić.

Pored Dragana Bjelogrlića, u njoj igraju i Slobodan Ninković, Milan Čučilović i Danijel Sič, Milutin Mima Karadžić, Marko Živić, Srđan Dedić/Jovo Maksić, Savo Rarović/Miloš Petrović Trojpec, Nenad Gvozdenović, Milica Zarić, Jana Milosavljević, Vladan Milić, Ivan Zablaćanski, Zoran Đorđević Anka Gašeća Kostić, Maja Ranđić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar