Foto: Promo/Pozorište Zoran Radmilović

Međunarodna Filozofska škola „Felix Romuliana“, otvorena je sinoć u jednoj od kula na kasnoantičkom lokalitetu čije ime nosi.

Škola se u Zaječaru održava po 23. put u organizaciji Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović” i Centra za primenjenu filozofiju i društvena istraživanja iz Beograda, a pokrovitelj je grad Zaječar.

U ime Grada i organizatora predavačima i polaznicima škole dobrodošlicu je poželeo Vladimir Đuričić, direktor Ustanove „Zoran Radmilović“.

Foto: Promo/Pozorište Zoran Radmilović

Nakon svečanog otvaranja direktor Međunarodna Filozofska škola „Felix Romuliana“, prof dr Milenko Bodin predstavio je Zbornik radova sa prošlogodišnje 22. Filozofske škole u izdanju Ustanove „Zoran Radmilović“ i održao uvodno izlaganje pod nazivom “Kako filozofija može da menja svet”.

Škola je okupila oko 60 učesnika iz Srbije, Velike Britanije, Italije, Bugarske, Severne Makedonije, Rumunija i Hrvatske.

Foto: Promo/Pozorište Zoran Radmilović

Rad škole odvija se u velikoj sali gradske uprave u Zaječaru, danas od 9-15h i od 17-19:30, a sutra od 9-14:00 h h na temu: “Filozofski uticaj u savremenom svetu, na Balkanu i u Srbiji”. Škola je otvorenog je tipa tako da svi zainteresovani mogu učestvovati u njenom radu.

Bonus video: Festival folklora u Užicu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar