Foto: Promo

Kolektivna izložba “Novi članovi 2023” otvorena je sinoć u Udruženju likovnih umetnika Srbije (ULUS) u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić, na Malom Kalemegdanu.

Nova postavka predstavlja kolekciju radova kandidata za prijem u članstvo ULUS-a. Publika je imala prilike istovremeno da pogleda i 22. izložbu Kluba veterana ULUS-a u Maloj sali “Cvijete Zuzorić”.

Na konkus za prijem u članstvo Udruženja 2023, koji je bio otvoren od 4. novembra do 31. decembra 2022, stigle su 72 prijave i dve preporuke za prijem u članstvo. Od toga je Umetnički savet visoko ocenio umetničku aktivnost 30 kandidata i predložio ih Upravnom odboru Udruženja za prijem.

Za Grafičku sekciju predložene su tri kandidatkinje, za Sekciju proširenih medija i Vajarsku sekciju po pet kandidata, a za Slikarsku sekciju njih 17. Kako je navedeno, na ovakav predlog Umetničkog saveta, Upravnom odboru žalbu je uputilo 13 kandidata, i nakon što su sve žalbe razmotrene, usvojeno ih je tri i lista je dopunjena. Time je konačan broj predloženih kandidata porastao na 33.

Udruženje likovnih umetnika Srbije (ULUS) je najstarije umetničko udruženje u regionu. Tokom 104 godina postojanja ULUS je bio i ostao jedno od najznačajnijih mesta kolektivne samoorganizacije likovnih umetnika.

Bonus video: Performans ispred Galerije ULUS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar