Izložba fotografija Foto:Aleksandra Ignjatović

Otvaranjem izložbe fotografija "Hollow In The Hand" u prisustvu autora Šejmusa Marfija u Ustanovi kulture Parobrod sinoć je počeo 11. Beogradski irski festival (BIF).

Prisutni su mogli da uživaju u  fotografijama irskog reditelja i fotografa, koje je napravio tokom zajedničkog putovanja sa legendarnom PJ Harvey na Kosovu, u Avganistanu i Vašingtonu.

Šejmus Marfi Foto:Aleksandra Ignjatović

Šejmus Marfi je istakao da je umetnost univerzalan jezik i zahvalio se organizatoru što je baš njemu pripala čast da otvori ovu prestižnu manifestaciju.

Projekat nazvan „The Hollow Of The Hand“ (Praznina ruke) predstavlja interakciju snažne poezije PJ Harvey sa Marfijevim fotografijama, a ljubitelji ovog dvojca takođe će moći da odgledaju dokumentarni film „A Dog Called Money“ sa pomenutog putovanja, u Kinoteci 12.marta u 20 časova.

Kinoteka Foto:Aleksandra Ignjatović

Počasni konzul Irske En Pešić i osnivač i direktor festivala Jaš Kaminski izrazili su zadovoljstvo što Beogradski irski festival već jedanaest godina promoviše irsku kulturu u našoj prestonici, čineći sponu između naših naroda još čvršćom.

En Pešić i Jaš Kaminski Foto:Aleksandra Ignjatović

Nakon zvanične ceremonije, prisutni su se uputili ka Kinoteci, gde je u 20:00h otvoren filmski program projekcijom ostvarenja „The Quiet Girl“. Ulaznice za ovu projekciju su bile rasprodate, jer je „The Quiet Girl“ prvi film na irskom jeziku nominovan za Oskara u kategoriji Najboljeg međunarodnog filma.

Beogradski irski festival trajaće do nedelje 19.marta i našim sugrađanima nudi bogat i raznovrstan program sastavljen od koncerata, tribina, filmskih projekcija, promocija i izložbi.

Bonus video: Zlatija Ocokoljić Ivanović: Predstava „Ženski orkestar“ na svakom igranju dobija novu dimenziju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar