Biljana Jovanović Foto: Željko Jovanović/Promo/Madlenianum

Posle godinu i po dana pauze večeras od 19.30 časova na Velikoj sceni Madlenianum ponovo će biti izvedena operska predstava "Don Đovani" Volfganga Amadeusa Mocarta, koja je nastala u koprodukciji Madlenianuma i Narodnog pozorišta u Beogradu, saopšteno je iz ovog teatra.

Predstava, koja je premijerno izvedena u Madlenianumu pre četiri godine, režirao je gost iz Italije Alberto Triola, a diriguje Ana Zorana Brajović.
U operi igraju: Vladimir Andrić, kao Don Đovani, Dragoljub Bajić kao Leporelo, Aleksandra Stamenković u ulozi Dona Elvire, Sofija Pižurica (Cerlina), Gavrilo Rabrenović (Mazeto), Stevan Karanac (Don Otavio), Mihailo Šljivić (Komendatore), a prvi put na sceni Madlenianuma debituje Biljana Jovanović kao Dona Ana.
Radnja ove opere u dva čina puna je dvosmislenosti – ne samo tekstualnih, nego i muzičkih. Ona se odvija oko Don Đovanijevog odnosa sa tri žene – Dona Anom, Dona Elvirom i Cerlinom. Uz pomoć sluge Leporela, on ide iz jednog u drugo osvajanje. Međutim, kada pokuša da napastvuje Dona Anu, verenicu Don Otavija, sve kreće po zlu i razvratnik u dvoboju ubija njenog oca, Komendatorea. U međuvremenu, u grad stiže misteriozna Dona Elvira, nekadašnja Don Đovanijeva žrtva, koja želi da mu se osveti. U potrazi za novim izazovima, zavodnik uvek pokušava da šarmira i lepu seljančicu Cerlinu koja treba da se uda za Mazeta. Ana, Otavio, Mazeto, Elvira i Cerlina  odluče da se udruže kako bi kaznili prestupnika, ali on svaki put, uz Leporelovu pomoć, uspeva da im pobegne…
Bonus video:
Opera za više od tri groša

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar