Foto: KCB/Promo

Gošća martovskog "Art branča", serijala razgovora u organizaciji Kulturnog centra Beograda, u sredu, 24. marta na instagram profilu ove ustanove biće rediteljka i osnovač Dah teatra Dijana Milošević, saopšteno je iz ove institucije.

U okviru martovskog „Art branča“ Dijana Milošević govoriće o drveću i solidarnosti, dodaje se u saopštenju.

Predavanje Miloševićeve se, zbog pandemije koronavirusa, može pratiti u sredu od 12 časova, isključivo na Instagram profilu Kulturnog centra Beograda.

A uoči predavanja, kao pripremu za razmišljanje pred martovski „Art branč“ rediteljka poručuje da još uvek nismo svesni značaja bića koja žive na ovoj planeti pored nas – značaja drveća:

Foto: KCB/Promo

– Bez drveća jednostavno ne bi bilo života na Zemlji, jer bi povećana vrućina, poremećaj ciklusa vode i gubitak hlada uticali na sve što je živo. I pored toga drveće se nemilosrdno uništava i seče, u našem gradu ali i širom sveta. Osim što drveće direktno održava život na planeti, drveće je i čuvar sećanja a njihove grane su slojevi sa informacijama. Drveće komunicira razvijenim sistemom preko svog korenja koje je u stvari prvi internet, pre interneta. Takođe, drveće pokazuje ogromnu solidarnost u brizi za svakog u svojoj zajednici. Sistemi solidarnosti drveća su nešto što nam je neophodno danas, u našem ljudskom svetu, koji suviše polako shvata da živimo u kompleksnim sistemima, koji su međusobno zavisni, a da je briga o drugom i solidarnost nešto bez čega ćemo nestati. Drveće nam šapuće kako da budemo bolji.

Inače, „Art branč“ je format razgovora, prilika za razmenu mišljenja uz kafu i kolače, jednog radnog dana u mesecu, tačno u podne. Pozvani gost, gošća iz oblasti filozofije, filma, književnosti, sociologije, arhitekture, dizajna, medicine u 15 do 20 minuta izlaže na temu o kojoj će se u sledećih 45 minuta voditi razgovor između publike i govornika, podsećaju iz Kulturnog centra Beograda.

Komentari

Svi komentari (0)