Foto: Promo

Prva zajednička izložba slikarki Svetlane Ninković i Sare Kujundžić "Ona i ja" biće otvorena večeras u 20 časova u prostoru Re-kreativnog centra Silosi Beograd.

Umetnice Svetlana Ninković i Sara Kujundžić bile su na istoj klasi na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a izložba „Ona i ja“ donosi dela koja zajedno potpisuju, što je raritet u svetu likovne umetnosti.

Deleći isto platno prilikom stvaralačkog procesa, slikarke istovremeno otvaraju pitanje međusobnog prostora i duboke intimnosti između njih, ali i pozivaju jedna drugu da zajedno stvaraju, nadograde ili promene ono što je već stvoreno. 

Svetlana Ninković je diplomirala 2006. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na grafičkom odseku i članica je „Likovnog kruga“.

Svetlana Ninković – akdemska slikarka. Foto: Privatna arhiva

Izlagala je na 20 samostalnih i oko 30 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, dok je Kujundžićeva nakon studija otišla u inostranstvo gde je izgradila uspešnu karijeru u vodama grafičkog dizajna. 

Ova izložba, koja će trajati do 10. jula, ujedno je i prva u novootvorenim Silosima i najavljuje buduću galeriju na istom mestu čiji će fokus biti na savremenim domaćim umetnicima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar