Dimitrije Kokanov Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Promocija knjige „Ni heroji, ni lovci“ dramskog pisca Dimitrija Kokanova, održaće se sutra u 19 časova na Velikoj sceni „Mira Trailović“ Ateljea 212.

Na ovom nesvakidašnjem događaju, koji moderira teoretičarka književnosti Jelena Vukićević, učestvuju dramske spisateljice Milena Marković i Tanja Šljivar, kao i Periša Perišić, dramaturg i priređivač tekstova u knjizi.

Knjiga „Ni heroji, ni lovci“ Dimitrija Kokanova Foto:Promo

Takođe, razgovoru će prisustvovati koregoraf Igor Koruga, koji je radio na postavci nekih od tekstova a odlmoke će čitati glumci – Ana Mandić, Jelena Ilić, Marta Bjelica i Aleksandar Đinđić, kao i dramska spisatejica Maja Pelević.

Dimitrije Kokanov (1986) je pozorišni dramaturg, dramski pisac, filmski i televizijski scenarista. Stalni je dramaturg Pozorišta Atelje 212 u Beogradu. Drame su mu prevođene, javno čitane i izvođene u zemlji i inos-transtvu. Kao dramaturg sarađivao je na preko pedeset proje-kata sa različitim autorima i institucijama. Dobitnik je nagrade Sterijinog pozorja za najbolji savremeni dramski tekst „Kretanje“, kao i Mihizove nagrade za dramski opus.

Pisao je scenarije za višestruko nagrađivane kratkometražne igrane filmove rediteljke Jelene Gavrilović: „Sve je više stvari koje dolaze“ i „Nikog nema“. Scenarista je TV i internet serija „Jutro će promeniti sve“ i „The Outsiders“.

Bonus video: Aplauz za predstavu „Otac“ Ateljea 212 na 36. „Gavellinim večerima“ u Zagrebu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar