Oliver Nektarijević Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ovde promene na bolje mogu da se odvijaju veoma sporo, skromno i ograničeno - uglavnom potpuno zaobilazeći suštinu, kaže frontmen Kanda, Kodža i Nebojša.

„Mislim da bih iz basni izvukao više nego dovoljno pouka za jedan život. Kao i iz, na primer, grešaka koje su bile rezultat nekog mog ličnog izbora“, kaže Oliver Nektarijević, komentarišući 90-te u Srbiji, u intervjuu Zorici Kojić za „Vreme“.

„Hoću da kažem da mi je više nego žao što su devedesete ovde bile takve kakve su bile. Uništile su mnogo toga dobrog i posejale mnogo zla za budućnost koja je u međuvremenu postala sadašnjost. Pritom, često gubimo iz vida činjenicu da su 1990-te u Evropi, Americi, i još ko zna gde bile sjajne. Isto kao što su negde, na žalost, bile gore nego ovde.

Ne želim da zalazim u opšta mesta tipa: normalno je da su nam naši životi najvažniji, ali je zanimljivo kako nam neke stvari koje se dešavaju izvan našeg vidokruga zaista dopiru do svesti i postaju strašne tek kada smo neposredno ugroženi itd, tako da ću završiti time da o svemu tome ne vredi razmišljati. A nemoguće je ne razmišljati.“

Oliver dodaje da je otrežnjenje koje je doživeo posle 2000. godine bilo teško i bolno.

„Ovde promene na bolje mogu da se odvijaju veoma sporo, skromno i ograničeno – uglavnom potpuno zaobilazeći suštinu“, zaključuje pevač KKN.

Bonus video: SBBKBB_EP009_Oliver Nektarijevic

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar