Iz filma "Strahinja Banović" Foto: Promo

Film "Strahinja Banović" Stefana Arsenijevića biće još jednom prikazan u velikoj sali Kombank dvorane, u ponedeljak 7. marta s početkom od 20 časova, zbog velikog interesovanja publike.

Ovo ostvarenje otvorilo je 50. jubilarno izdanje Festa, koje će sutra biti okončano, a na premijernom prikazivanju u našoj zemlji 26. februara u Kombank dvorani „Strahinja Banović“ dočekan je ovacijama.

Film je, podsetimo, imao svetsku premijeru prošlog leta na 55. Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovim Varima, gde je osvojio pet nagrada, uključujući i glavnu Gran-pri Kristalni globus za najbolji film, što je bilo prvi put u ovom veku da je jedno domaće ostvarenje trijumfovalo u glavnom takmičarskom programu na jednom od najvažnijih svetskih festivala.

Strahinja Banović će se prikazivati u nekoliko evropskih zemalja, SAD, Kanadi i u karipskim zemljama, a početak bioskopske distribucije u Srbiji najavljen je za septembar ove godine, nakon prikazivanja na letnjim filmskim festivalima, najavili su producenti.

Novi film Stefana Arsenijevića do sada je prikazan na dvadesetak filmskih festivala, među kojima su oni u Pinđau, Kairu, Sevilji, Monpeljeu, Solunu, Haifi, Trstu… 

Bonus video: Otvaranje Festa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar