Sa današnje konferencije za medije. Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Premijera "Iluzijæ“ Pjera Кorneja u scenografiji i režiji Nikole Zavišića, pomerena je sa 18. na 19. mart na Sceni „Raša Plaović“, rečeno je danas na Konferenciji za medije u Narodnom pozorištu.

– Zbog novih mera koje su iznenada uvedene za vikend, nismo dva dana mogli da imamo probe i zato smo pomerili premijeru – rekao je za Nova.rs reditelj Zavišić.

Takođe, iako je planirano da glavnu ulogu igra Ivan Bosiljčić, on će izostati sa premijere jer se još nije oporavio od koronavirusa. Njega će zameniti Nikola Džoni Vujović.

U glumačkoj podeli su i Sena Đorović, Anastasia Mandić, Miloš Đorđević, Zoran Ćosić, Nikola Vujović , Bogdan Bogdanović i Nikola Stamatović koji se naknadno pridružio zbog ovih izmena.

Prevod predstave uradio je Jovan Popov. Kostimografkinje su Bojana Nikitović i Suna Кažić, muziku komponuje Anja Đorđević, a dramaturg je Hristina Mitić, studentkinja na praksi. U umetničkom timu su i Ljiljana Mrkić Popović koja je zadužena za scenski govor, Tamara Pjević za scenski pokret, Jasna Saramandić i Marija Mandić su asistenti scenografa a Rastislav Ćopić asisistent reditelja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar