Motovun film festival, Foto:promo motovunfilmfestival.com

Motovun Film Festival odložen je do daljnjeg zbog pogoršane epidemiološke situacije sa koronavirusom u Hrvatskoj, saopštili su danas organizatori.

U Hrvatskoj je danas zabeležen broj od 116 novoobolelih, što je  je najviše od početka epidemije koronavirusa u toj zemlji.

– U trenutku kada smo odlučili održati festival, broj obolelih u Hrvatskoj bio je na nuli, a optimizam u porastu – no i tada smo znali da moramo biti spremni na reakciju ako se trendovi promene. Stoga je ova odluka rezultat našeg osećaja odgovornosti za posetioce, stanovnike Motovuna i više od stotinu članova festivalske ekipe te nastojanja da odgovornim ponašanjem doprinesemo opštem boljitku – izjavio je direktor festivala Igor Mirković, prenosi Indeks.hr.

Festival je trebalo da bude održan od 30. jula do 1 avgusta.

Pročitajte još:

– U konsultacijama sa stručnjacima, ekipa festivala kontinuirano traži način da pripremljeni program prikaže u okolnostima koje smanjuju rizik, prateći promenjivu epidemiološku sliku u našoj zemlji. Ovu najtežu odluku donosimo u nadi i veri da će ova godina biti samo jedna kratka stanka u dugom životu festivala na čarobnom Brdu filmova – istakao je Mirković.

U Srbiji je, za sada, zbog pogoršane epdemiološke situacije sa koronavirusom, odložen Filmski festival u Sopotu – Sofest“, dok organizatori predstojećih festivala na Paliću, u Vrnjačkoj Banji, Nišu, Beogradu i dalje veruju da će te manifestacije biti održane. Jedino organizatori 13. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma „Beldoks“ uporedo pripremaju i digitalno izdanje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar