Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Glumac Čedvik Bozman, zvezda filma "Crni panter", preminuo je u 44. godini, preneli su danas svetski mediji pozivajući se na saopštenje porodice.

Glumac se borio sa rakom poslednje četiri godine i preminuo je kod kuće uz suprugu i okružen porodicom, objavljeno je na zvaničnom nalogu glumca na Tvitetu.

„Istinski borac, Čedvik je pregurao sve to i doneo vam toliko filmova koje toliko volite, navodi se u saopštenju i dodaje: „Od ‘Maršala’ do ‘Da 5 Bloods’, “Crne zadnjice Ma Rejni” Augusta Vilsona i još nekoliko drugih filmova snimio je tokom i između bezbrojnih operacija i hemoterapija. Ponos njegove karijere bilo je tumačenje Kinga T’čala u ‘Crnom Panteru'“.

 

Bozman nije govorio javno o svojoj bolesti. Bio je oženjen pevačicom Tejlor Sajmon Ledvord i nisu imali dece.

Rođen u Južnoj Karolini, diplomirao je 2000. godine na Univerzitetu Hauard, paralelno pohađajući i časove glume. Na filmu se probio ulogom u filmu „42“, gde je igrao Džekija Robinsona, prvog crnog igrača u bejzbol ligi. Kao Crni Panter debitovao je 2016. u filmu „Kapetan Amerika: Građanski rat“, da bi dve godine kasnije nastupio u istoj ulozi, ovaj put u filmu posvećenom ovom superheroju iz Marvelovog sveta.

Bozman je igrao i Džejmsa Brauna (“Get On Up”) i Torguda Maršala u istoimenom filmu.

Govoreći na univerzitetu gde je diplomirao 2018. godine, prenosi CNN, glumac se prisetio svojih početaka pred kamerama u sapunicama, navodeći da je bio otpušten tih ranih dana karijere nakon što se usprotivio stereotipnom portretisanju likova Afroamerikanaca.

“Usputne borbe služe samo tome da te oblikuju za tvoju pravu svrhu“, rekao je tada.

„Kao Crni Panter bio je superheroj mnogima. I uprkos njegovoj četiri godine dugoj bici sa kancerom, nastavio je da se bori i inspiriše. Nedostajaće“, poručio je na Tviteru glumac Martin Luter King Treći.

Čedvik Bozman Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Glumac Mark Rafalo, koji se pojavljivao uz Bozmana kao Halk u filmovima o Marvelovim superherojima, naveo je u svom tvitu da je Bomanova smrt dodata na listu tragedija ove 2020. godine.

„Kakav čovek i kakav ogroman talenat. Brate, bio si jedan od najvećih svih vremena i to je bio tek početak. Bog te voli. Počivaj u moći, Kralju“, napisao se Rufalo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar