Knjižara "Geca Kon" danas normalno radi. Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

U knjižarama "Službenog glasnika", koje se ne nalaze u tržnim centrima, ne obavlja se ugostiteljska delatnost, pa stoga u skladu sa tumačenjem Vlade Srbije mogu da rade, objašnjeno je za Nova.rs. u ovom preduzeću.

Dok su sve knjižare širom zemlje, shodno važećim epidemiološkim merama Vlade Srbije, već dva dana zatvorene, to nije važilo za one iz lanca „Službenog glasnika“, čija su vrata u Beogradu, ali i šire bila otvorena u šta su se naši fotoreporteri, ali i brojni građani uverili.

– Naša pravna služba zatražila je od Vlade Srbije tumačenje da li je dozvoljeno da naše knjižare koje se ne nalaze u tržnim centrima, niti u njima ima ugostiteljske delatnosti mogu da obavljaju svoju delatnost, imajući u vidu da smo radili i u vreme vanrednog stanja – objašnjava za naš sajt Zlatica Đokić Katanić, načelnica Službe za marketing i odnose s javnošću „Službenog glasnika“ i dodaje:

Danas ispred knjižare „Službenog glasnika“ u Kneza Miloša. Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

– Shodno tački 1. stav 2. podtačka 7) Naredbe o radnom vremenu za vreme nepovoljne epidemiološke situacije tokom trajanja zarazne bolesti COVID-19 („Službeni glasnik RS“, br. 22/2021 i 23/2021) protumačeno je da mogu raditi, uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera – pojasnila nam je Đokić Katanić kako su njihove knjižare otvorene, dok su sve druge već dva dana, u skladu sa propisanim epidemiološkim merama, zatvorene.

Takođe, na kraju je uputila i ovu poruku:

– Pretpostavljamo da će i ostali knjižari koji ispunjavaju ove uslove početi sa radom nakon podnošenja zahteva Vladi Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar