Foto: Tamara Marković/Nova.rs

Plesna predstava "Grand Hotel" reditelja Aleksandra Nikolića i koreografa Aleksandra Ilića biće izvedena 9. februara na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum, saopštili su organizatori događaja.

Predstavu izvodi internacionalna ekipa igrača: Mojca Majcen (Slovenije), Ognjen Vučinić (Hrvatska), Branko Mitrović (Bosna i Hercegovina) i Jakša Filipovac (Srbija), kao i članice Plesnog teatra Gospođe Nada Kecman, Mira Ivančević, Marina Maraš, Milica Bezmarević, Biljana Knežević i Vesna Stipišić.

Koreograf Ilić i reditelj Nikolić rekli su da je predstava nastala „kao svojevrstan odgovor na period izolacije i zatvaranja svih nas u ograničene prostore iz kojih se nije moglo pobeći.“

„Tako i protoganisti naše predstave kao slučajni prolaznici ostaju taoci jednog hotela u kojem nema izlaza“, objašnjava autorski duo.

Kritičarka Milica Cerović navodi u svojoj kritici da ova predstava „ne prati ilustrativno istoimeni film, već se bavi vremenom i preispitivanjem likova zatvorenih u prostoru jednog hotela koji na simboličan način predstavlja sam život.“

„U ovom hotelu likovi su predstavljeni pomalo pomereno i neobično u odnosu i na samu dramaturgiju i karakterizaciju i odnos na sam način kretanja. Njihovi odnosi stavljeni su u neku vrstu zavodljivog samostalnog i kolektivnog delovanja u kojem njihovi međusobni uticaji proizvode predstojeće akcije“, između ostalog navodi Cerović.

Bonus video – Katarina Kaja Žutić: Predstava je vreme i svet za sebe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar