Foto:Gualtieri Davide

Od 30. januara do 10. marta ove godine u galeriji hotela Radisson Collection Old Mill u Beogradu biće održana izložba pod nazivom "Od tragedije do spokoja: Gandijevo nasleđe u svetu koji traži mir". Otvaranje izložbe je sutra u 19 časova.

Kako se kaže u saopštenju ove galerije uoči otvaranja izložbe, „povodom 76. godišnjice smrti Mahatme Gandija pozvali su fotografe širom sveta da slikama punim mira i lepote učestvuju na konkursu koji se bavi životom, učenjima i trajnim uticajem ove kultne figure“.

Foto:Ray Maira
Foto:Natasa Komatina
Foto:Vigil Dany

„U svetu kome je često potrebna uteha i inspiracija, fotografsko sočivo ima moć da postigne spokoj, pokaže unutrašnju lepotu svakodnevnih trenutaka i inspiriše osećaj mira. Ova godina je svečana prilika da se istraži Gandijeve posvećenosti“, saopštava galerija.

Foto:Lapousis Dimitris
Foto:LEE DONGJU

Od pristiglih radova izabrano je njih osam koji će biti deo izložbe. Umetnici čiji su radovi odabrani su: Carlotta Olympia (@carlottaphotographyuk), Dany Vigil (@danyvigil.lab), Davide Gualtieri (@davide_gualtieri_fotografia), Dimitris Lapousis (@dlapousis), Dongju Lee (@d.i.photography), Maira Ray (@maira_ray25), Nataša Komatina (@natasakomatina) i Oliver Boycott (@oliverbfoto).

Foto:Oliver Boycott
Foto:Pompei Carlotta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar