Foto: Marija Nikitović

Snimanje filma “Kruna”, u režiji Vasilija Nikitovića, pod okriljem produkcijskih kuća “Kinooko film” i “100 Strong Production”, počelo je u Beogradu i okolini krajem oktobra, saopšteno je iz Filmskog centra Srbije.

U pitanju je, kako se navodi, muzička bajka sa elementima trilera, koja prati život četvoro nadarenih vršnjaka koji osamdesetih godina beže iz doma za nezbrinutu decu, jer im uprava ne dozvoljava da pevaju i sviraju. Kada se upuste u nepoznato, upoznaće Romana – kralja muzike, koji će im promeniti živote… Mnogo godina kasnije, doći će na prag velike slave i popularnosti, a njihovi zaveti iz detinjstva biće zaboravljeni. Svaki uspeh sličan je jedan drugom, ali je svačiji pad priča za sebe. U dramatičnom finalu u pokušaju da spasu šta se spasti može, shvatiće da – sve što im je ostalo – jeste ono što su bili jedni drugima.

Foto: Marija Nikitović

U filmu i TV seriji od 12 epizoda, koja se istovremeno snima, glume: Dragan Gagi Jovanović, Sonja Kolačarić, Nikola Vujović, Srđan Žika Todorović, Vanja Ejdus, Gordan Kičić, Goran Bregović, Antonije Pušić, Jana Ilić Milić, Nada Macanković, Vuk Kostić, Nenad Stojmenović, Nikola Kolja Pejaković, Vahid Džanković, Iva Štrljić, Radoje Čupić…

Producenti “Krune” su Dušan Stojaković i Vasilije Nikitović, reditelj i koscenarista filma, koga je domaća publika upoznala zahvaljujući njegovom debitantskom filmu “Četiri ruže”. Pored njega, scenario su pisali i Dragoljub Stojković, Dragan Jovanović, Balša Labović, Dušan Bulić i Aleksandar Karajović. U ekipi su i kompozitor Goran Bregović, direktor fotografije Dimitrije Džima Joković, scenografkinja Ivana Protić, šminkerka i dizajnerka maske Dušica Vuksanović, kostimografkinja Elena Nikolaevna, montažer Stevan Marić….

Planirano je da se premijera “Krune” održi na jesen 2023. godine.

Bonus video: Premijera filma „Nebesa“ Srđana Dragojevića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar