Mrtvi na dodir Ana Marija Grbić Foto:Promo/Geopoetika

Geopoetika je tokom nedavnog završenog Sajma knjiga objavila prvi roman Ane Marije Grbić "Mrtvi na dodir".

„Mrtvi na dodir“, roman neobičnog i intrigantnog naslova, donosi još neobičniju i intrigantniju priču. Brzo, dinamično i surovo pripovedanje obiluje duhovitim opaskama i odiše neophodnom dozom žestoke ironije. Ana Marija Grbić, čitalačkoj publici se ovaj put predstavlja autentičnim i snažnim proznim delom koje ima moć da prodrma, baš kao i njena poezija, kaže se u saopštenju Geopoetike.

Uvrnuti opisi, magične i brutalne situacije, likovi koji vam se čine poznatim i oni koji oživljavaju, pisanje o pisanju – sve su to elementi ovog (post)modernog dela autorke koja se već dokazala kao novi važan glas srpske književne scene. To sa korica knjige poručuje i Svetislav Basara: „Pokazalo se da je Ana Marija više nego upola snažnija u prozi, štaviše da je vrlo uzbudljivo biti mrtav na dodir…”

Poznata i po svojim pesničkim ostvarenjima, ova autorka je za svoju prvu zbirku priča „Srneća leđa“ (Geopoetika, 2021) dobila nedavno ustanovljenu nagradu “Grozdana Olujić” i tako postala njena prva dobitnica.

Ana Marija Grbić živi i radi u Beogradu gde je trenutno na poslednjoj godini doktorskih studija. Objavila je tri zbirke poezije, jednu zbirku priča i roman. Članica je Srpskog književnog društva i srpskog PEN centra. Mentorka je kreativnog pisanja, urednica je i osnivačica književnog udruženja ARGH i saradnica na televiziji.

Bonus video: Sajam Knjiga – Vladika Grigorije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar